Shkodër – Nisin “16 Ditët e Aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore”

Sot në Ditën Ndërkombëtare për Eleminimin e Dhunës ndaj Grave, organizata “Gruaja tek Gruaja” dhe “Zyra për Djem dhe Burra”, në bashkërendim me anëtar të Mekanizmit të Referimit, Bashkia Shkodër dhe partnerë të shoqërisë civile, hap zyrtarisht Fushatën 16 ditore të Aktivizmit, kundër dhunës me bazë gjinore, që ecën nën sloganin Bëje Botën Portokalli: Dëgjo,

15thNov

Klubi Social Rinor po vjen tek ti: Bashkohu për ndryshim social!

Një numër i konsiderueshëm organizatash të shoqërisë civile në Shqipëri, kanë ditur të eksplorojnë potencialin e të rinjve në shoqëri. Këto të rinj janë përfshirë në veprimtarinë e këtyre organizatave dhe kanë ndihmuar në avancimin dhe përmbushjen e misionit të tyre. Një nga ato është edhe organizata “Gruaja tek Gruaja”, Shkodër e cila ndër vite

10thNov

Shërbimi psiko-social-“Gruaja tek Gruaja”: Izolimi nga pandemia rriti rastet e dhunës në Shkodër.

Shërbimet psiko-sociale dhe juridike Në këtë kohën e pandemisë globale COVID-19, shtëpia supozohet të ishte vendi më i sigurt për të gjithë. Dhuna në familje ka tendencë të rritet gjatë krizave, dhe pandemia COVID-19 e dëshmoi një tendencë të tillë. Nëse i referohemi shërbimeve psiko-sociale pranë “Gruaja tek Gruaja”, gjatë periudhës së pandemisë me të

26thAug

Reagim Publik: Të ndalohen lajmet ku përdoren të dhëna personale të grave dhe vajzave të përfshira!

Reagim Publik: Të ndalohen lajmet ku përdoren të dhëna personale të grave dhe vajzave të përfshira! Organizata “Gruaja tek Gruaja”- Shkodër, shpreh shqetësimin dhe indinjatën e saj për rastet abuzive të njëpasnjëshme të përsëritura, të publikuara në median online të cilat nxisin gjuhën e urrejtjes dhe dhunën bazuar në gjini. Rasti i fundit, publikuar në

Udhëzime për të mbështetur më mirë gratë dhe vajzat viktima të dhunës përgjatë pandemisë #COVID-19

Pandemia aktuale COVID-19 paraqet një shqetësim të madh social dhe ekonomik për të gjithë, duke prekur në mënyrë dispropocionale gratë dhe vajzat për shkak të përhapjes së gjerë të diskriminimit dhe pabarazive gjinore2. Çdo krizë krijon pabarazi dhe përkeqëson krizat ekzistuese, siç janë pabarazitë që prekin grave dhe vajzat. Eshtë e nevojshme që shtetet të

1stAug

Udhëzime për të mbështetur më mirë gratë dhe vajzat viktima të dhunës përgjatë pandemisë COVID-19 – Platforma1 për Fuqizimin e Shoqërisë Civile Woman to Woman is implementing this project as part of the regional programme on ending violence against women in the Western Balkans and Turkey, ‘Implementing Norms, Changing Minds,’ funded by the European Union

18thJun

Aktivisti Pjero Shestani: Kontributi im në stimulimin e aktivizmit rinor.

Pjero Shestani është student i Universitetit “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti i Shkencave të Edukimit, Pune Sociale, Shkoder. Ndjeshmëria ndaj cështjeve sociale e ka bërë Pjeron që në krye të herës të kërkojë hapësira për të dhënë kontributin e tij në këtë fushë. Rrugëtimi i tij fillon me kërkesën që i bën organizatës “Gruaja tek Gruaja”, për

2ndJun

Shoqëria civile bashkë në mbrojtje të viktimave të abuzimit seksual: Institucionet publike të garantojnë drejtësi.

Një grupim i organizatave të shoqërisë civile në mbrojtje të të drejtave dhe lirive të individit kanë reaguar publikisht ndaj rasteve e përsëritura të abuzimeve seksuale të ndodhura kohët e fundit në Shqipëri  duke kërkuar që institucionet publike të garantojnë drejtësi për gratë dhe vajzat viktima të abuzimit seksual. Referuar ngjarjes së fundit ku si

5thMay

THIRRJE E HAPUR WAVE- PËR ARTISTET DIZAJN FEMRA QË PROMOVOJNË TË DREJTAT E GRAVE.

Wave Network (RrjetiWAVE)- është një rrjet evropian i organizatave të grave, themeluar në vitin 1994, duke përfaqësuar interesat e 150 organizatave anëtare që punojnë në fushën e të drejtave të njeriut, në mënyrë të veçantë në fushën e të drejtave të grave dhe fëmijëve. Fushata Step Up! është një fushatë mbarë evropiane e Wave Network